Permanente ontharing

Permanente ontharing - Permanent ontharen

Geniet van hoge kwaliteit voor een lage prijs bij Mali.

Permanente ontharing: wat voor u?

Bent u het zat om u veelvuldig te moeten scheren en wil u min of meer permanent van uw overtollige haar af? Dan is permanente ontharing misschien wel wat voor u. in dit artikel gaan we dieper in op wat permanente ontharing is, welke methodes er zijn en wat er allemaal bij komt kijken. Zo weet u alles over permanente ontharing en kunt u bekijken of dit een oplossing voor u kan betekenen of niet.

AFSPRAAK MAKEN
Wat is permanente ontharing?

Permanent ontharen met laser

Eerst en vooral, de term ‘permanente ontharing’ is een beetje misleidend. Het gaat om duurzame ontharing, maar bij elke haarcyclus groeien er wel nieuwe haartjes. Dit is meteen ook de reden waarom u meerdere behandelingen moet ondergaan. Na x-aantal sessies blijven er nog amper haartjes over. Toch wordt meestal aangeraden om geregeld nog eens terug langs te komen voor een nabehandeling. Volledige haarvrij bent u waarschijnlijk nooit, maar het resultaat mag best gezien worden. Reken maar op 80% minder haar.

Als sinds de jaren 2000 is deze behandeling zeer populair in onze contreien. Voor het allerbeste resultaat wordt er het best gebruik gemaakt van een kwalitatieve laser. Er zijn heel wat lasers op de markt en de ene werkt beter dan de andere. Informeren naar welk type wordt gebruikt kan nooit kwaad.

Permanente ontharing prijs?

Prijslijst 2021 Villa Mali

Wat is het verschil met traditioneel epileren?

Bij epileren worden de haartjes met haarwortel en al uitgerukt. Het spreekt voor zich dat dit zeer pijnlijk kan zijn. Dit is niet het geval bij permanent ontharen. Bij deze techniek worden de haarzakjes eigenlijk verbrand, waardoor de haren afsterven en op den duur niet meer aangroeien. Vandaar dat men van een permanente ontharing spreken. Hoewel dit niet altijd geheel pijnloos is, voelt het toch een stuk beter aan.

Welke methodes van permanent ontharen zijn er?

Permanent ontharen kan op verschillende manieren. Meestal wordt er een laser ingezet, maar ook IPL-ontharen is perfect mogelijk. De warmte zorgt er in elk geval voor dat de haarwortels worden vernietigd.

  • Permanent ontharen met Intense Pulsed Light (IPL)
    Dit knipperende, pulserende licht pakt de haarzakjes aan. Let op, dit is geen laser. De huid wordt niet beschadigd. Deze techniek kan u thuis toepassen maar bij voorkeur trekt u naar een salon om deze behandeling te laten uitvoeren. Hoe groter de energiewaarde van een toestel per vierkante centimeter, hoe efficiënter de ontharing en hoe minder behandelingen er nodig zijn. Bij IPL verdwijnen de haartjes voor langere tijd, want de lichttherapie zorgt voor permanente haarvermindering.
  • Permanent ontharen met de laser
    Tijdens deze behandeling wordt een laserstraal op de haarwortel gericht. Deze gaat verbranden, waardoor er geen haartjes op die plaats meer kunnen groeien. Op een andere plaats kunnen ze wel terugkomen. Meerdere behandelingen moeten dit probleem ondervangen. Een behandeling met een laser is over het algemeen een stuk efficiënter dan met een IPL-apparaat. De lichtintensiteit van een laser is immers een heel stuk groter.
AFSPRAAK MAKEN TARIEVEN

De voordelen van een permanente ontharing?

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan permanent ontharen. Denk maar aan de tijdswinst die u ermee kunt realiseren. Epileren is immers niet meer nodig. Bovendien ervaart u minder pijn en stress. Waarom zou u een pijnlijke behandeling ondergaan als het met veel minder pijn een stuk efficiënter kan. Een glad lichaam is bovendien mooier en kiest u voor permanente ontharing dan hoeft u zich hier geen zorgen meer over te maken. In tegenstelling tot ontharen met hars, komen er geen ingegroeide haren voor. Laat u zich permanent ontharen met een laser dan:

  • Wetenschappelijke studies tonen aan dat dit het meest betrouwbare toestel is voor permanente ontharing. Een stuk effectiever dan IPL-behandelingen.
  • Ook blonde haren kunnen met een laser behandeld worden.
  • Alle huidtypes kunnen onder handen genomen worden. Ook donkere huidtypes komen dus in aanmerking.
  • De behandeling is vrijwel pijnloos.
  • Er zijn amper noemenswaardige bijwerking.

Is er een garantie dat haren niet meer terugkomen?

Nee, dat kunnen we ook na een permanente ontharing jammer genoeg niet garanderen. Haarzakjes die volledig vernietigd zijn, kunnen geen haar meer produceren. U kan uitgaan van ongeveer 80% haarreductie. Haarzakjes onder de huid kunnen altijd later nog actief worden en alsnog haar beginnen produceren.

Hoeveel sessies zijn vereist voor permanente ontharing?

Hoewel het efficiënt is, zijn er wel meerdere behandelingen nodig. Reken toch op minimaal een 6-tal sessies, maar vaak zijn het er ook 8. Weet dat er tussen elke behandeling zo’n 6 weken tussen moet zitten. Zo bent u wel even bezig voordat u kunt genieten van een permanente ontharing. Een laserbehandeling is niet goedkoop en op korte termijn een stuk duurder dan waxen, epileren of scheren. Hoe effectief laseren is, is afhankelijk van uw huidtype.

AFSPRAAK MAKEN TARIEVEN

6 zaken die u moet weten over permanente ontharing

Hoe gaat dat laseren eigenlijk in zijn werk?

Een laser is eigenlijk niet meer dan licht met een bepaalde golflengte. Om zeer lage golflengte is geschikt om permanent te ontharen. De hogere golflengtes worden gebruikt om bijvoorbeeld rimpels, littekens en spataders aan te pakken. Een laserstraal verhit het pigment van het haar in het haarzakje, waardoor dit stuk gaat en er geen haar meer groeit. De behandeling moet verschillende keren herhaald worden voor een blijvend resultaat. Op volgroeide haren heeft de laser immers geen effect.

Voor het laseren van start gaat worden de te behandelen zones ingesmeerd met een transparante pasta. De intensiteit van de laser wordt ingesteld en vervolgens kan er gelaserd worden. Een bril beschermt de ogen tegen het licht van de laserstralen. De persoon die u behandelt laat de laser over te behandelen stukje huid glijden. Een behandeling duurt an sich niet lang, maar moet dus wel een aantal keren herhaald worden.

Laseren kan wel wat prikkelen

Hoewel heel wat mensen beweren dat permanente ontharing volledig pijnloos is, kan dit in de praktijk soms anders blijken. Er kan een prikkelsensatie ervaren worden, al hangt dit af van persoon tot persoon. Veel hangt samen met de zone die u laat laseren. Hoe gevoeliger de huid, hoe prikkelender een permanente ontharing kan aanvoelen.

Niet voor iedereen even geschikt

Niet iedereen kan zich laten laseren. Blonde of witte haren bevatten geen pigment en de laser heeft er dan ook geen impact op. Ook bij een donkere huid heeft een laser het moeilijker. Beschikt u over een bleke huid en donkere haartjes dan is de kans op slagen het grootst.

Waarmee moet u rekening houden voor de permanente ontharing?

Gaat u voor een permanente ontharing, dan zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Draag de dag van te voren geen make-up en zorg dat u ook in de twee weken voorafgaand aan de behandeling geen peeling of andere cosmetische ingreep laat uitvoeren. Ook zonnebaden laat u maar beter voor een laserbehandeling. Blijf toch zeker twee weken op voorhand uit de zon als u een permanente ontharing wil laten doen.

Wat te doen na een behandeling?

Na de behandeling is het aangewezen de huid vochtig te houden met een crème. Gebruik tot een dag na de behandeling geen make-up en probeer de eerste dagen na de behandeling ook niet te krabben. Ook zonnebaden laat u maar beter tot twee weken na de behandeling. Vermijd tussen de sessies door ook peelings of andere cosmetische ingrepen.

En wat gebeurt er onmiddellijk na de behandeling?

Het is niet abnormaal dat onmiddellijk na de behandeling de huid wat rood wordt en dat deze lichtjes opzwelt. Geen paniek, dit is een normale reactie op de hitte die de laser in de huid heeft gebracht. Deze reactie verdwijnt vanzelf weer. Na de permanente ontharing en het laseren wordt een coldpack aangebracht. Dit zorgt voor afkoeling van de huid.

AFSPRAAK MAKEN TARIEVEN

Scheren een optie tijdens het permanent ontharen?

Uzelf scheren tussen de behandelingen door mag, maar in de meeste gevallen is dit niet echt nodig. Het is trouwens een fabeltje dat haar van te scheren sneller groeit. Harsen en epileren is geen optie als u aan een laserbehandeling bent begonnen. Deze methoden verwijderen immers ook de haarwortels. De laser moet deze vernietigen, maar dan moeten ze wel aanwezig zijn.

Is een permanente ontharing veilig?

Ja hoor, een permanente ontharing met een laser is veilig. Alle instanties hebben deze methode al jaren goedgekeurd. Er zijn ook amper bijwerking.

AFSPRAAK MAKEN TARIEVEN

Hoelang duurt het ontharen met een laser?

Gaat u voor een permanente ontharing met de laser, dan is de duurtijd van de behandeling afhankelijk van het te behandelen gebied. Reken bijvoorbeeld voor een bovenlip op 10 minuten, terwijl een volledige rug al snel een uur in beslag neemt.

Kan permanent ontharen ook in de zomer?

Zoals u al hebt gelezen is het uitkijken geblazen met de zon, toch kan permanent ontharen perfect in de zomer. Blijf wel 2 weken voor en na de behandeling uit de felle zon. Permanent ontharen en zon gaan immers niet goed samen en het rendement van de behandeling is dan een heel stuk minder. Ook hier is het credo: hoe bleker de huid, hoe beter. Gaat u toch in de zon, smeer u dan zeer goed in en dek de behandelde zones goed af.
Het is aangewezen te starten met een permanente ontharing wanneer u niet teveel zont. Een laserbehandeling werkt immers het best bij een bleke huid. Ergens tussen oktober en juni lijkt dus de beste periode om te starten met een laserbehandeling.

AFSPRAAK MAKEN TARIEVEN

Voor wie is er permanente ontharing?

Dit kan zowel voor mannen als vrouwen. Iedereen die haargroei storend vindt en er vanaf wil kan in principe voor permanente ontharing kiezen. Let wel, permanente ontharing heeft bij bepaalde huidtypes meer succes dan bij een ander. De haren mogen in geen geval blond of grijs zijn, want dan heeft het geen effect.

Zwanger en permanente ontharing?

Als u niet weet dat u zwanger bent of slecht aan het plannen bent, dan is er geen reden om niet tot permanente ontharing over te gaan of om de behandeling stop te zetten. Bent u zwanger, dan is het wel aangewezen om de behandeling stop te zetten. Dit omdat uw progesterongehalte in het bloed hoger is. Dit zorgt voor een stagnatie van de haargroei en een optimaal resultaat is dan niet mogelijk. Na de bevalling kan de behandeling zonder probleem terug opgepikt worden.

AFSPRAAK MAKEN TARIEVEN

Is er een minimumleeftijd?

De minimumleeftijd voor een permanente ontharing is in principe 16 jaar en en tot 18 jaar moet er toestemming gegeven worden door de ouders of een voogd. Dit is niet enkel om juridische redenen, maar ook omdat het lichaam van een jongvolwassene nog volop in ontwikkeling is. Vaak heeft permanente ontharing dan niet het gewenste effect, waardoor we de kwaliteit niet kunnen waarborgen.

Geen behandeling mogelijk op tatoeages

Haren op een tatoeage verwijderen? Jammer genoeg kan dat niet. Hierdoor gaan we de tattoo beschadigen en pigment verwijderen, wat uiteraard niet de bedoeling is.

AFSPRAAK MAKEN TARIEVEN

Kies voor een specialist in permanente ontharing

U kan zelf aan de slag gaan met toestellen die in de handel verkrijgbaar zijn, maar wenst u een optimaal resultaat, dan kiest u het best voor een behandeling bij een opgeleide specialist. Er zijn heel wat instituten en klinieken die permanente ontharing aanbieden. Kies steeds voor iemand met een vakkundige opleiding, goede referenties en tevreden klanten. Specialisten maken gebruik van kwalitatieve toestellen, werken veilig en volgen regelmatig opleidingen. Hier kan u zeker zijn van een goede behandeling met resultaat. Kies niet blindelings voor de meest voordelige oplossing, maar vergelijk verschillende behandelingen met elkaar. Soms kan het nuttiger zijn om voor een net iets duurdere specialist te kiezen. Beschikt deze over betere apparatuur, dan zijn er misschien minder behandelingen nodig, waardoor de kost alsnog later uitvalt. Het is niet goedkoop maar op langere termijn hoeft u minder te investeren in waxen, epileren en scheren.

Het loont dan ook de moeite om heel wat advies in te winnen voor u tot permanente ontharing overgaat. Er zit immers heel wat kaf tussen de koren en niet iedereen is even bekwaam. Op het internet valt alvast heel wat informatie te vinden en u leest er alles over wat permanente ontharing is. Zit u alsnog met vragen, aarzel dan niet om een specialist te raadplegen. Met plezier zullen vakbekwame specialisten u de nodige informatie bezorgen.

AFSPRAAK MAKEN TARIEVEN
Laserontharing-laserbehandeling.be
Opening Hours

Ma – Zat 11-21u

Villa Mali Info Chat
Verzenden via WhatsApp
X